Voornemen tot besluit PGE

      Geen reacties op Voornemen tot besluit PGE

De AK heeft kennis genomen van het rapport Toekomstbestendig. Na discussie is overeenstemming bereikt over enkele aanbevelingen in het rapport en wil de AK als volgt besluiten.

1.

Met behulp van externe adviseurs wordt in 2020 onderzocht of op het terrein van de wijkgemeente in Harskamp appartementen gebouwd kunnen worden zodat daaruit blijvende inkomsten worden verkregen.

2.

Na het vertrek van de predikanten Volgenant en Westra moet het werk in de zes wijken verdeeld worden over de andere 4 predikanten en de pastoraal werker. Om te bevorderen dat dit in goede harmonie verloopt, wordt aan de leden van het ministerie van predikanten in 2020 een coaching-traject aangeboden.

3.

Aan enkele externe adviseurs wordt gevraagd een studie te maken van de mogelijkheden die de  Taborkerk en de Beatrixkerk bieden voor de eredienst en een breder gebruik van de zalen, mede gelet op de kosten van deze gebouwen in de toekomst.

4.

Als de pastorieën aan de Beatrixlaan en Cloeckendaal uiterlijk 2021 leeg komen, worden deze panden verkocht tenzij we het geld niet nodig hebben en verhuur meer oplevert dan wat de banken aan rente betalen.

5.

Alvorens de algemene kerkenraad een definitief besluit neemt, worden de wijkgemeenten over bovenstaande voornemens geïnformeerd. De algemene kerkenraad houdt in de besluitvorming rekening met wat vanuit de wijken naar voren wordt gebracht.       

Dit voornemen werd al bekend gemaakt in het vorige kerkblad. Een definitief besluit is pas mogelijk als de gemeente is gehoord. (Kerkorde, ordinantie 4). Omdat het niet mogelijk is daarvoor een bijeenkomst te organiseren, kan ieder zijn vragen en opmerkingen kwijt bij de scriba van de AK vóór 1 mei.  In het rapport worden ook andere aanbevelingen gedaan. Daarover beslist de AK later.

Met vriendelijke groet,

Greet Vink-Schouwstra,                                                                                                                                                                            scriba Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Ede

Mailadres : akscriba@protestantsegemeente-ede.nl of
schriftelijk via het Kerkelijk Bureau, W. de Zwijgerlaan 4a, 6713 NT Ede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.