Zondag 12 maart: Struinen door Psalmen anders

Struinen door Psalmen anders 

Er is een aanvulling op het liedboek geschreven en wel voor de Psalm. Deze bundel verscheen in de zomer van 2022. De taal van de Psalmen zoals wij die kennen, klinkt vertrouwd. Maar voor de jongere generatie is het een taal die ver van hen afstaat. Psalmen anders zijn in eigentijdse taal geschreven.

 Uitgangspunt zijn de psalmen in hun originele onberijmde vorm, gecombineerd met de vraag ‘wat in deze psalm vraagt om een vertolking in een actuele vorm’. Dichters en musici uit allerlei hoeken en achtergronden van de Nederlandse samenleving zijn gevraagd om hier mee aan de slag te gaan. Het resultaat is een verzameling psalmen in een verscheidenheid aan vormen: antwoordpsalm, Geneefs berijmd, refreinpsalm, canon, short song, spoken word, psalmlied, doorgecomponeerde psalm, luisterlied, psalm surfing – je kunt het allemaal tegenkomen.

Benieuwd naar hoe dat er uit ziet en vooral naar hoe dat klinkt? Kom dan op zondag 12 maart om 15.00 uur naar de Noorderkerk! De Protestantse Gemeente Ede heeft Catrien Posthumus Meyjes en Willeke Smits van Kerkzang.nl uitgenodigd om samen met ons door deze Psalmen te struinen. En dat gebeurt natuurlijk zingend!

De middag is voor alle PGE gemeenteleden. Of je nu zanger, muzikanten, voorganger, dichter of geïnteresseerd bent, iedereen is van harte welkom.

De gedachte achter deze middag is ook dat de leden uit de verschillende wijken ‘spelenderwijs’ of beter gezegd ‘zingenderwijs’ elkaar ontmoeten en leren kennen!

 Welkom op deze ontmoetingsmiddag op zondag 12 maart om 15:00 uur in de Noorderkerk
….. vooraf is er uiteraard een kopje koffie of thee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.