Maandag 6 maart: Lezing ‘Matthäus Passion’

Bespreek het Samen – Lezing ‘Matthäus Passion’
Ter voorbereiding op het concert van zaterdag 1 april van de Matthäus Passion van J.S. Bach in de Bethelkerk in Lunteren geeft C.O.V. Sursum Corda bij Bespreek het Samen een lezing over de ‘Grote Passie’. De dirigent Gert Jan van der Pol gaat nader in op deze wereldberoemde compositie, waarin Bach ons persoonlijk aanspreekt en bij het lijdensverhaal betrekt. Het koor omlijst de lezing met live gezongen fragmenten.

Op allerlei muzikale manieren geeft Bach een stem aan de evangelist, de menigte, of aan de 18e-eeuwse luisteraar die in de koralen uiting geeft aan de rouw en ontzetting die het lijden van de onschuldige Christus bij hen oproept.

De meerdere lagen in de Passie en de beeldende wijze waarop Bach de tekst verklankt, komen aan bod in deze lezing. Ook de persoonlijke betekenis die de Passie voor de luisteraar heeft wordt besproken. Welke aria’s, koordelen of koralen spreken het meest tot de verbeelding, roepen emoties op en waarom.

We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Maandag 6 maart 20.00 uur
Maranathakerk, Hertenlaan 37, Lunteren
Toegang gratis

www.covsursumcorda.nl
www.bespreekhetsamen-ede.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.