11 december, Festival of Lessons and Carols

Op zondag 11 december 2022 om 19:30 uur in de Noorderkerk is het Festival of Lessons and Carols.
Met medewerking van het Wagenings Torenkamerkoor o.l.v. Elly Meijer

Het thema is:  de HEER zal voor altijd je licht zijn

De opzet van de viering is een serie lezingen uit de Bijbel en enkele gedichten (‘lessons’) die worden afgewisseld door koorzang en samenzang (‘carols’).

Zoals gebruikelijk, staat in het begin de verwachting van advent centraal en komt later de vervulling van kerst in beeld. In veel lezingen en liederen wordt het licht bezongen.

Niet zomaar een kaarsje in het duister (of een hele kerstboom met lampjes), maar – zoals Jesaja al schrijft – het is God die licht op aarde brengt.

En daarbij worden ook mensen ingeschakeld, zoals blijkt uit het lied ‘The Work of Christmas’: “als de ster aan de hemel is verdwenen, als de koningen en prinsen thuis zijn, als de herders terug zijn bij hun kudde, begint het werk van Kerst.”

De liederen die het koor zingt, zijn zeer afwisselend – zoals u van het Torenkamerkoor mag verwachten. Van gedragen negentiende eeuws tot snel en ritmisch eigentijds. En omdat de liturgie van oorsprong Anglicaans is, dachten we dat het zingen van een aantal liederen in het Engels eigenlijk wel passend is. Bij de samenzang zorgen bekende melodieën ervoor dat u allen kunt meezingen.

Van harte welkom! Er is een collecte bij de uitgang!

Medewerking:   ds. Agnès Gilles, Lectoren: Wim den Ouden en Anja van der Veen,             Organist: Erik van der Heijden, Wagenings Torenkamerkoor olv Elly Meijer.

De viering is ook te volgen via de livestream, kijken via website: https://ede.protestantsekerk.net/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.