Goede Vrijdag 15 april: het passieverhaal in Ede

Het passieverhaal in Ede

Alles komt goed

 Op Goede Vrijdag 15 april is het passieverhaal in Ede. De Raad van Kerken Ede organiseert in de week voor Pasen samen met De Open Hof een stille tocht waarin mensen samen het kruis dragen. De stille tocht symboliseert het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Het is het verhaal van God met mensen op weg naar een nieuw begin. Dat is in deze tijd van oorlog, geweld en verschrikking van grote betekenis. Samen houden we de hoop levend.

Route
De stille tocht begint bij de Albert Heijn aan de Parkweide. Vanaf 19.45 uur kunnen mensen zich hier alleen of met een groepje verzamelen en aansluiten bij de tocht. Even voor 20.00 uur vertrekt de stille tocht. De route is ongeveer 1.5 kilometer lang. Deze gaat onder de N224 door de tunnel en rechtsaf bij Hoekenburg en over de Lindenhorst. Vervolgens linksaf bij Hogerhorst en door tot het kruispunt bij de Slotlaan. Voor het kruispunt rechtsaf over de stoep en vervolgens rechtsaf om het kinderdagverblijf heen naar de Open Hof waar het kruis wordt binnengedragen.

Stem van hoop
In de Open Hof aan de Hoflaan 2 start om 21.00 uur de dienst met ds. Agnѐs Gilles. Drie stemmen zullen deze avond klinken. De stem van Maria die vertelt over de weg van Jezus. De stem van de verteller, dat is de stem van de wereld, en de stem van een mens. Deze drie stemmen vertellen over verraad, over redding en over hoop dat het nooit te laat is. Dat er ruimte is voor een nieuw begin.

Meedoen of meekijken
Iedereen die de dienst en/of de stille tocht wil bijwonen, is van harte welkom. De kerk is vanaf 20.00 geopend voor mensen die de tocht op afstand willen meebeleven. Met een livestream is de stille tocht vanuit de kerk op een groot scherm te volgen. U kunt de tocht ook live meebeleven door bij de route aanwezig te zijn en u kunt de stille tocht volgen en terugkijken via de website van De Open Hof.

Voor vragen kunt u zich wenden tot:

Martijn Boelhouwer (Open Hof) martijnboelhouwer@hotmail.com

Erna Hulstein (Raad van Kerken Ede) wimenerna@hulstein.eu

Tel. 0620905959

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.