Ledenadministratie Emmaüs

      Geen reacties op Ledenadministratie Emmaüs

Wij willen graag jullie allemaal kunnen bereiken om bv bijzondere diensten of gebeurtenissen onder jullie aandacht te brengen. Ook als we iets specifieks aan een bepaalde doelgroep willen sturen. Bijvoorbeeld aan alle mensen boven een bepaalde leeftijd (voor de kerstviering) of alle jeugd tussen 12 en 18 jaar (voor een nieuwe activiteit) of alle mensen het afgelopen jaar lid zijn geworden van Emmaus (voor een kennismakingsavond).

Verbetering actuele informatie

Ons bestand van Emmaüsgangers is op dit moment onvolledig. Iedereen die lid is van de PGE staat geregistreerd in hun administratie. Deze gegevens staan in het Scipio programma dat wordt beheerd door het Kerkelijk Bureau van PGE. Bij Emmaus hebben Jan-Peter Prenger en Frank van Netten (met Ria Pasman als reserve) toegang tot het programma.

Van een aantal Emmaus leden die geen lid zijn van de PGE hebben we een lijst (in Excel) maar in dat bestand zitten nu eigenlijk zoveel fouten dat het niet werkbaar is.

Wat gaan we doen?

We gaan nu een overzichtelijke administratie opzetten, die voldoet aan alle eisen van volledigheid en zorgvuldigheid. We willen mensen die nu niet in het Scipio bestand staan daarin opnemen. Daarvoor moeten we hen vragen of wij hun gegevens mogen opnemen in dit systeem. Het voordeel is dat mutaties zoals verhuizingen enz. tijdig kunnen worden aangepast en dat deze lijst gemakkelijk actueel gehouden kan worden. (NB: Scipio is niet verbonden met het PGE-lidmaatschap,  deze voert louter de uitvoerende administratie. Alle Emmaüsgangers: protestants, katholiek, luthers, vrijzinnig, ongebonden, anderszins kunnen opgenomen worden onder Emmaus)

Wat vragen we?

Er komt een inschrijfformulier dat je kunt invullen. Voor de duidelijkheid: het is niet verplicht, je geeft ermee aan dat je bij Emmaus hoort en geïnteresseerd bent in de verbinding met onze gemeenschap en informatie die we aan je willen sturen. Het gegevensbestand van Scipio is veilig, neutraal en met onze aanpak voldoen we ook aan alle privacy-eisen.

Er zijn bij inschrijving van Lid van onze gemeenschap verschillende mogelijkheden. (Als je PKN-lid bent dan sta je waarschijnlijk al ingeschreven)

  • Je bent lid van de RK gemeenschap of een PKN kerkgenootschap, dn kun je je in Scipio laten registreren als
  • Je bent lid van een ander kerkgenootschap of ongebonden. dan kun je je in Scipio laten registreren als

Hiermee geef je te kennen dat je bij Emmaus aangesloten bent. Je krijgt informatie die voor jou bestemd is.

Als je je verbonden weet aan een geloofsgemeenschap is het ook mogelijk om jaarlijks een financiële bijdrage naar draagkracht te geven aan deze gemeenschap. De leden van de PGE en de zTitus Brandsma-parochie krijgen jaarlijks een verzoek om een kerkelijke bijdrage (VVB).

Leden van andere kerkgenootschappen en leden die niet zijn aangesloten bij een kerkgenootschap vragen we om een vrijwillige bijdrage rechtstreeks aan  ons.

Voor vragen en inschrijven kun je terecht bij Kitty van Voorst en Ria Pasman.

Download hier het formulier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.