5 maart Wereldgebedsdag

      Geen reacties op 5 maart Wereldgebedsdag

Al jarenlang bestaat in vele landen de traditie , dat op de eerste vrijdag van maart  door Christenen over de gehele wereld wordt gebeden voor vrede en gerechtigheid.

Elk jaar wordt door de organisatie van een land een thema opgezet, en de landelijke organisaties werken dat uit in een liturgie, waarin zingen, bidden en overdenken centraal staan.  De oorsprong ligt in de wereldwijde inzet van vrouwenbewegingen om te strijden voor een rechtvaardige samenleving.

                        Dit jaar komt de liturgie uit VANUATU en het thema is:

                                                                “ROTSVAST !”

Vanuatu is een eilandengroep in de Stille Oceaan. Sinds 1980 is het een zelfstandige republiek en voordien was een kolonie van Frankrijk en Groot-Britannië gezamenlijk, maar de eilanden worden al meer dan 2000 jaar bewoond ! Het wordt ook wel een kwetsbaar paradijs genoemd, omdat deze eilanden erg gevoelig zijn voor tropische stormen en de wereldwijde stijging van de zeespiegel.  De 63 eilanden worden bewoond door bijna 300.000 inwoners en de hoofdstad is Port Vila. Het christendom is tegenwoordig de belangrijkste godsdienst op het eiland.,  maar allerlei tradities van vroeger worden nog steeds in stand gehouden. In de viering komt dit op verschillende manier tot uiting.

De viering van de Wereldgebedsdag 2021 zal plaats vinden op vrijdagavond  5 maart 2021, om 19.00 uur in de BEATRIXKERK, Beatrixlaan 64 te Ede.

Tijdens  deze oecumenische viering, die georganiseerd wordt door de Edese Raad van Kerken, zijn de voorgangers mevr. Sandra Kooij-van Roekel, verbonden aan de Nederlands Gereformeerde Kerk  “De  Pelgrim’ en ds. Theo Pieter de Jong van de Beatrixkerk  (PGE) te Ede. Leden van de werkgroep van de Raad van Kerken zullen (indien mogelijk) ook aan de viering meewerken. Vanwege de coronamaatregelen zal er dit jaar helaas geen koor aanwezig zijn. 

Ook ligt het niet in de verwachting, dat er andere belangstellenden aanwezig kunnen zijn.  Maar we verzoeken we u de website van de Raad van Kerken te volgen met het laatste nieuws rond deze viering, zie: www.raadvankerkenede.nl

U kunt wel meezingen en meebidden via de online uitzending op vrijdag 5 maart vanaf 19.00 uur. De viering zal ongeveer een uur duren.

Zie:   https://kerkdienstgemist.nl/stations/1312-Beatrixkerk-Ede

Voor meer informatie: Albert Schol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.