Marieke de Vries stelt zich voor

      Geen reacties op Marieke de Vries stelt zich voor

26 april gaat Marieke de Vries voor in Emmaüs. Zij is een voorganger van vrijzinnige afkomst en zij stelt zich hier voor.

“Vanaf eind jaren 90 ben ik lid van het Venster in Veenendaal. Vanuit mijn verbondenheid met het vrijzinnig gedachtengoed heb ik gestudeerd aan de OVP in Bilthoven en deze met succes afgerond. Ik ervaar het als een verrijking om voor te gaan in vrijzinnige vieringen in de regio en waar nodig mensen pastoraal te begeleiden, een eindje op hun levensweg mee te mogen lopen. Wat erg bij me past, is verbinding. Voor mij is religie verbinding, steeds opnieuw verbinden, met jezelf, met de ander, met het Andere. Het is bij mij een verlangen naar kunnen en mogen verbinden. Dat is mijn kern, verbonden met mezelf en met iets dat zich niet noemen laat. Dat kan me steeds opnieuw verwonderen. Iets van die verwondering hoop ik te kunnen delen in de vieringen en de contacten met anderen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.