In memoriam: Iep Bouwman, Adrie van Boeijen en Iboya Saaltink

Iep Bouwman

Op 23 maart jl. overleed Iep Bouwman op de leeftijd van 96 jaar. Iep heeft zich samen met Diny Korvinus geweldig ingezet voor de realisering van onze geloofsgemeenschap Emmaüs. Zij was iemand van het eerste uur en zeer betrokken met het wel en wee in Emmaüs.
De laatste 10 jaar verbleef ze in verzorgingshuizen ook vanwege haar visuele handicap.
Wij hebben op zaterdag 28 maart in kleine kring afscheid van haar genomen met de woorden van Psalm 23. Over een nieuw land, nog mooier dan beloofd. We wensen haar broers, zus en schoonzussen Gods nabijheid toe.

Adrie van Boeijen

Via Riny kwam Adrie al een poos bij ons in Emmaüs. maar nog niet zolang geleden had hij zich naar onze gemeenschap overgeschreven.  Riny en Adrie hebben veel voor elkaar betekend. Dagelijks bij elkaar op bezoek. Iedere middag kwam hij naar de Rietkampen –  de laatste weken andersom en kwam Riny naar Bennekom, elkaar tot steun.

Vorig jaar werd ontdekt dat Adrie ernstig ziek was. Eerst leek het nog redelijk tot goed te gaan, maar de laatste maanden werd ineens duidelijk dat de ziekte sterker bleek. Ondanks zijn ziekte bleef Adrie vol geloof en vertrouwen. Hij was dankbaar voor zijn leven, voor Jannie, voor zijn kinderen, voor Rinie, voor iedereen op zijn pad. Tot aan het laatst bleef hij bidden voor al wie hem lief waren. Met de woorden van psalm 121 is afscheid van hem genomen in de Oude kerk in Bennekom. We wensen  Rinie, de (klein)kinderen van Adrie en Rinie dezelfde nabijheid van God toe!

Iboya Saaltink

‘En nu blijft geloof, hoop en liefde, deze drie, doch de meeste van deze is de liefde’ en ‘Heb het leven lief en wees niet bang’ – woorden die bovenaan de rouwkaart van Iboya Saaltink. Zij overleed op 9 maart jl op de leeftijd van 56 jaar. Van haar is afscheid genomen in Emmaüs op 13 maart. Ook voor haar familie bidden we om Gods nabijheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.