Week van Gebed 2020

      Geen reacties op Week van Gebed 2020

Ook dit jaar wordt er in de week van 19 t/m 26 januari weer een Week van Gebed gehouden. Deze wordt georganiseerd  vanuit de Raad van Kerken te Ede en een werkgroep uit verschillende kerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materiaal van de landelijke Raad van Kerken en MissieNederland.

Het thema van dit jaar is: “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”.

De centrale Bijbeltekst voor de Week van Gebed 2020 komt uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk leiden op Malta en daar buitengewoon vriendelijk ontvangen worden.

Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de Christenen op Malta herdacht en gevierd. Bewoners van Malta hebben het materiaal voor de Week van Gebed voor 2020 voorbereid.

Week van Gebed in Ede

De openingsviering op 19 januari wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Ede in samenwerking met het Leger des Heils in Ede en andere betrokkenen en zal plaats vinden in de Akker,  Reehorsterweg 88, 6717 VG Ede. De viering begint om 17.00 uur en de voorgangers zijn: ds. Agnès Gilles (Open Hof), kapitein Joop van Dijk (Leger des Heils) en pastor Hans Lucassen (De Zalige Titus Brandsma Parochie). Tevens wordt in deze dienst medewerking verleend door het koor The New Creation uit Ede.

Van 20 t/m 25 januari zijn er gebedsdiensten in het gebouw De Wissel van de Jonahgemeente, Bettekamp 99, 6712  JE Ede. Deze diensten worden voorbereid door een  plaatselijke werkgroep. Deze gebedsdiensten worden door verschillende voorgangers verzorgd en  beginnen steeds om 20.00 uur.  Inleiders zijn:

Maandag: Gijs  Lammerts van Bueren  (baptistengemeente Op Doortocht)
Dinsdag: Aart de Goede (de Schuilplaats)
Woensdag: Stef Looijen (Jonah gemeente)
Donderdag:  Oscar Biesheuvel (Connectkerk)
Vrijdag: (Peter Slingerland (Leger des Heils)
Zaterdag: Henk de Wit (Geref.kerk (vrijg.)

Op zondag 26 januari vindt de afsluiting plaats in de Beatrixkerk, Beatrixlaan 54, 6713 PT Ede.
Dit is een Evensong waarin de  voorganger is ds. Theo Pieter de Jong en medewerking wordt verleend door het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken. Organist is Sebastiaan ’t Hart.
Aanvang: 17.00 uur.

Wij hopen van harte u tijdens deze vieringen of bijeenkomsten te mogen begroeten.
Namens de voorbereidingsgroep,

Erna Hulstein-Heinsdijk en Henk de Wit

Voor meer informatie:
Rita Aelbers,
Secretaris Raad van Kerken Ede
ritaaelbers@hetnet.nl
T 0318-625188

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.