Nieuw aanbod cursussen voor vrijwilligers bekend

Ede –  Het nieuwe aanbod gratis cursussen voor vrijwilligers is weer bekend. Van een cursus Excel voor gevorderden tot en met Tekenen en schilderen op muziek; het aanbod is weer divers. De Gemeente Ede vindt het belangrijk dat vrijwilligers beschikken over de juiste tools om hun taak uit te voeren. Malkander coördineert het aanbod van cursussen en workshops voor alle vrijwilligers. Iedereen die vrijwilliger is kan gratis deelnemen aan deze cursussen. Inschrijven kan via www.malkander-ede.nl/scholing.

De cursussen voor het voorjaar van 2020 zijn de volgende:

 • Welkom bij Malkander (20 januari)
 • Niet pluis gevoel (21 januari)
 • Tekenen en schilderen op muziek (29 januari)
 • Omgaan met agressief gedrag (5 en 19 februari)
 • Opgelost! (10 februari)
 • Signaleren en omgaan met eenzaamheid (11 februari)
 • Effectief vergaderen (13 februari)
 • Schrijf een marketingplan in 2 uur (17 februari)
 • Herontdek het kind in jezelf (14 maart)
 • Teken je gesprek (20 maart)
 • Excel voor gevorderden (4, 11 en 18 maart)

Alle cursussen zijn gratis voor iedereen die vrijwilligerswerk doet. Dit vrijwilligerswerk kan ook voor andere organisaties dan Malkander zijn. De Gemeente Ede biedt deze cursussen aan en Malkander coördineert. Inschrijven kan via www.malkander-ede.nl/scholing

Malkander. Met elkaar, voor elkaar
Malkander werkt mee aan een positieve samenleving. Mensen sturen daarin zoveel mogelijk zelf hun leven. En daarbij helpen ze elkaar. Malkander ondersteunt, versterkt en verbindt mensen en groepen mensen in de gemeente Ede.

Malkander werkt in het groot en in het klein. Want we leven samen in verschillende vormen: in het eigen gezin, in de straat, in de wijk, in de gemeente en ook in het land. Op al die terreinen wil Malkander aanwezig zijn. Voor mensen en groepen mensen. Voor jong en oud.
Onze uitgangspunten:

 • Wij werken met en voor alle inwoners van de gemeente Ede. Iedereen kan bij ons terecht.
 • Wij werken eenvoudig, onafhankelijk en dichtbij.
 • Wij gaan uit van ‘voor elkaar en met elkaar’. We beseffen dat dit niet altijd vanzelf gaat. Daarom brengen we mensen en groepen mensen graag met elkaar in contact. Wij kunnen dat goed. Want wij hebben het overzicht en de deskundigheid in huis. 
 • Wij verbinden niet alleen mensen met elkaar, maar ook organisaties. In het netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties zijn wij een meedenkende, verbindende partner.
 • Soms lukt het mensen niet om zelf hun leven te sturen. Dan biedt Malkander passende ondersteuning. Voor kortere of voor langere tijd. Per persoon of in een groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.