zaterdag 13 april THOMASVIERING in de Antoniuskerk

Wat is een Thomasviering?
Deze oecumenische vorm van vieren is ontstaan in Helsinki.                                                                In het spoor van de discipel Thomas, die misschien ten onrechte, de ongelovige genoemd wordt, gaan we in zo’n gezamenlijk viering onderzoeken hoe hij ons in deze tijd kan inspireren. De naamgever van de Thomasviering, de apostel Thomas, is in de Bijbel een twijfelaar met kritische vragen. Die Thomas met al zijn vragen, is net een mens in onze huidige verwarrende tijd. Een Thomasviering is heel toegankelijk. Onbelangrijk is of je wel of niet bij een kerk hoort. Mensen mogen er zijn met al hun twijfels, hoop en verlangens en ervaren ‘dat je niet alleen bent’.  Belangrijk bij deze viering is een sfeer van warmte, openheid en respect.

Al sinds 2018 organiseren Katholiek Ede en de Emmaūsgemeente gezamenlijk een Thomasviering. Die viering heeft een pastoraal karakter.                                                                        De voorganger is ds.Egbert van Dalen, ambulant predikant, geassisteerd door mensen uit beide geloofsgemeenschappen. De viering is voor volwassenen van alle leeftijden.

Drie elementen staan centraal:  Bijbellezing, gebed en het delen van brood en wijn.

Het gesproken woord is kort en eenvoudig. Een belangrijk element in deze viering is de ‘heilige chaos’, waar mensen zich  kunnen uiten over wat hen bezighoudt rond het gekozen thema : ‘dilemma’s op je levensweg’. Bij een van de chaosmomenten kunnen                         

die verhalen op verschillende manieren gedeeld worden.  Die ‘chaos’ verloopt overigens              in een rustige meditatieve sfeer met ruimte voor verbeelding, muziek, beweging en stilte.

De viering eindigt met een maaltijd waarbij we de oerelementen van brood en wijn met elkaar delen. Verder bestaat de maaltijd uit salades en quiches, van te voren klaar gemaakt door verschillende bezoekers.

Goed om te weten: Er is een collecte tijdens de viering voor een nader te bepalen doel.  Als tegemoetkoming in de kosten gaat aan het einde van de maaltijd een mandje rond.

Datum:  zaterdag 13 april 2024
Tijd:        17.00 – 20.00 uur
Adres:    Stationsweg 112, 6711 PZ Ede

Welkom !   Team Thomasviering

Voor die maaltijd is het fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Aanmelden dus verplicht !  Vraag namens de organisatie: Wilt u een salade of quiche voor die maaltijd  maken?  Ook dat a.u.b. bij de aanmelding doorgeven.

Aanmelden bij :
kittyvanvoorst@gmail.com/ 06 51887217   of    ettema.konijn@hetnet.nl / 0318 645831

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.