Zambiajongeren naar Taizé

      Geen reacties op Zambiajongeren naar Taizé

Zoals je vast al had kunnen vermoeden gaat de reis naar Zambia niet door. Helaas kunnen we het ook niet nog een keer een jaar uitstellen, want Kek in Actie heeft besloten om vanaf nu geen reizen meer te begeleiden. Daar hebben ze verschillende redenen voor: in de eerste plaats vinden ze dat, vooral vanwege de pandemie, de risico’s qua gezondheid te groot zijn geworden. In de tweede plaats vinden ze het belangrijk dat we onze ecologische voetafdruk kleiner maken en daarom zoeken ze naar nieuwe en creatieve mogelijkheden om de betrokkenheid vanuit Nederland bij projecten in het buitenland te versterken. Ook al hadden we als groep er natuurlijk rekening mee gehouden dat het niet door zou gaan – het blijft erg jammer want we hadden er zo naar uitgekeken. We zijn nog steeds wel blij met alle voorbereidingen en gesprekken die we in de afgelopen jaren hebben gehad! En ook kijken we met een goed gevoel terug op alle acties die we hebben gedaan: koekjes bakken, kaarsenpakketten, oliebollen, maaltijd, spelletjesavond, enz. Er zijn stemmen opgegaan om volgend jaar dergelijke activiteiten weer op te pakken, maar dan voor andere (wellicht plaatselijke) doelen.

Om toch nog op een positieve manier afscheid te nemen van de Zambia-groep hebben we besloten om met diegenen die konden een week naar Taizé te gaan (voor meer info: www.taize.fr) . Het is de bedoeling dat we met vier (of 5) jongeren zondag a.s. naar Frankrijk reizen en precies een week later weer terugkomen. We gaan al vroeg weg, en daarom was ik erg blij met Martien Tax die meteen bereid was (zelfs op zo’n korte termijn..) om deze dienst over te nemen!

Volgende week zullen we met enige regelmaat iets van onze ervaringen op facebook/website zetten, dus houd de sociale media in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.