Pastor Hans Boerkamp stelt zich voor

Beste medereizigers op de weg van het geloof.

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Hans Boerkamp en woon in Maarssenbroek. Ik heb vele jaren als pastoraal werker gewerkt in de katholieke kerk, eerst als basispastor en later als dienstverlener ‘gemeenschapsopbouw en spiritualiteit’. 25 Juli mag ik voor het eerst voorgaan bij jullie in de Emmaüs. Sommigen van jullie ken ik al langer omdat ik de afgelopen jaren af en toe werd uitgenodigd om een dienst te verzorgen in de kerk van de NPB waar mijn schoonvader jarenlang lid van was.

Toen de afspraak omtrent voorgaan werd gemaakt waren de kerken nog gesloten en moest de verbondenheid via de digitale weg gevierd worden. We hadden een afspraak op 25 juli voor de opname gepland. Toen de kerken weer voorzichtig werden geopend had ik op de zondagmorgen al een andere afspraak, vandaar dat deze viering op de zaterdagmiddag wordt opgenomen.

In de voorbereiding heb ik me laten leiden door de eerste lezing. Salomon wordt op jonge leeftijd koning. In een nachtelijk visioen mag hij van Gods wege een gave uitkiezen die hem ondersteunt bij het uitoefenen van zijn ambt. Hij kiest voor wijsheid.

Maar, wat is wijsheid?

Ik wil u graag een casus voorleggen om de vraag concreter te maken en het vervolgens via woorden van Jezus over het koninkrijk van God verder in te vullen.

Ik hoop dat de woorden die van oudsher naar ons toekomen ons mogen raken en inspireren.

Ik kijk er naar uit.

Hans Boerkamp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.