Unieke tijden

      1 reactie op Unieke tijden

Met vereende krachten en collectieve spirit is gezorgd dat de kerkdienst afgelopen zondag toch “digitaal” kon plaatsvinden. Dank en complimenten aan alle betrokkenen.  

Naast de onzekere en beangstigende kanten die de crisis onmiskenbaar heeft lijkt het ook of deze tegelijk nieuwe wegen opent. Het maakt creativiteit los, en het besef dat we elkaar nodig hebben.

We kunnen elkaar niet in de kerk ontmoeten. Die is dicht tot nader order. We zien elkaar dus niet, maar kunnen elkaar wel bereiken. Misschien juist nu. Bel elkaar eens wat vaker. Met of zonder beeld. “Hoe is het bij jullie?” “Heb jij het nummer van die en die, dan kan ik ze even bellen?” “Zou jij die of die ook eens willen bellen? Vind hij leuk”.  Of volg het initiatief van Louise en Esther (zie hieronder): kijk of je iemand kunt helpen met de boodschappen; of met de computer. Late we hopen dat de crisis vooral ook mooie dingen bij ons losmaakt.

Emmaüsgangers en alle naasten: blijf gezond, en voor degenen die in de zorg en andere maatschappelijke dienstverlening werken: respect en trots verdienen jullie in deze spannende, bizarre en unieke tijd.

Albert Wielink

1 gedachte over “Unieke tijden

  1. Kitty van Voorst

    Goeie middag
    Vanmorgen de dienst bijgewoond,en begonnen zoals Loes vroeg de kaars aan te steken en met elkaar te zingen en te bidden het was een emotioneel gevoel van samen zijn te weten dat er veel mensen op dat ogenblik ingelogd zouden zijn , ik vond het een fijne dienst , en denk aan allen die nu thuis zitten.
    Telefoneren en een kaartje versturen zal zeker gebeuren, ik hoop dat ieder die naar buiten kijkt de vogels zien broeden, het gras zien groeien, en de bloemen uit hun knop zien komen, zo kijk ik er naar uit om u allen weer te ontmoeten

    Kitty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.