Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viering – pastor Hans Boerkamp

25 juli om 17:00 - 18:00

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Hans Boerkamp en woon in Maarssenbroek. Ik heb vele jaren als pastoraal werker gewerkt in de katholieke kerk, eerst als basispastor en later als dienstverlener ‘gemeenschapsopbouw en spiritualiteit’. 25 Juli mag ik voor het eerst voorgaan bij jullie in de Emmaüs. Sommigen van jullie ken ik al langer omdat ik de afgelopen jaren af en toe werd uitgenodigd om een dienst te verzorgen in de kerk van de NPB waar mijn schoonvader jarenlang lid van was.

Toen de afspraak omtrent voorgaan werd gemaakt waren de kerken nog gesloten en moest de verbondenheid via de digitale weg gevierd worden. We hadden een afspraak op 25 juli voor de opname gepland. Toen de kerken weer voorzichtig werden geopend had ik op de zondagmorgen al een andere afspraak, vandaar dat deze viering op de zaterdagmiddag wordt opgenomen.

In de voorbereiding heb ik me laten leiden door de eerste lezing. Salomon wordt op jonge leeftijd koning. In een nachtelijk visioen mag hij van Gods wege een gave uitkiezen die hem ondersteunt bij het uitoefenen van zijn ambt. Hij kiest voor wijsheid.

Maar, wat is wijsheid?

Ik wil u graag een casus voorleggen om de vraag concreter te maken en het vervolgens via woorden van Jezus over het koninkrijk van God verder in te vullen.

Ik hoop dat de woorden die van oudsher naar ons toekomen ons mogen raken en inspireren.

Ik kijk er naar uit.

 

Hans Boerkamp

download hier de liturgie

De vieringen in Emmaüs kunt u online volgen op  https://kerkdienstgemist.nl/stations/2087-Kerkelijk-Centrum-Emmaus. Wilt u fysiek aanwezig zijn, dan kunt u een plekje reserveren via de website: klik hier.

U kunt op de reguliere tijd (10:30 of 17:00 uur) kijken, maar omdat de vieringen worden opgenomen, kunt u ook op een ander tijdstip kijken. Lukt het dus niet om te kijken op het moment van de reguliere viering? Probeer het dan wat later op de dag nog een keer! Dit beperkt ook de belasting van de internet bandbreedte en de daarmee gepaarde storingen.

Komt u er niet uit? Neemt u dan contact op met  Maarten van der Dussen, tel 06 15903980, dussen.maarten@net.hcc.nl of Jan-willem Donkers tel 06 24734729.

Gegevens

Datum:
25 juli
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Website:
https://emmaus-ede.nl/reserveren-voor-een-dienst/

Locatie

Kerkelijk Centrum Emmaüs
Laan der Verenigde Naties 94
Ede, 6716 JE Nederland

Organisator

Emmaüs Ede
Telefoon:
0318 636252
E-mail:
info@emmaus-ede.nl
Website:
www.emmaus-ede.nl