Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alleen online: Goede Vrijdag – Jan-Peter Prenger

10 april om 19:00 - 20:00

In deze viering gaat Jan-Peter Prenger voor. Als u voorbede heeft: zou u ze dan naar Jan-Peter willen mailen?? jpcprenger@gmail.com .

Op Goede Vrijdag beginnen we met het aansteken van kaarsen bij het kruis. Voor hen die alles mee willen beleven: zorg voor een eigen kruis(je) en waxinelichtjes.

Daarna lezen we het lijdensevangelie, kijken we naar kruiswegstaties van Aad de Haas en luisteren we naar door Jan Rot hertaalde koralen van Bach. Ze zijn niet vertaald, maar hertaald. En dat betekent dat Jan Rot ze zelf heeft geïnterpreteerd en herschreven. De koralen zijn schurend geworden: ze stellen vragen over het hoe en waarom, halen het naar vandaag, versterken en verruwen het verhaal. Daarmee stelt het ook vragen aan jezelf en wat Goede Vrijdag voor jou betekent, wat het met je doet. Ze halen je in ieder geval uit je comfortzone.

Download hier de liturgie

De vieringen kunnen worden gevolgd via kerkomroep.nl. Dat kan op de reguliere tijd, maar omdat de vieringen worden opgenomen, kunt u ook op een ander tijdstip kijken. Komt u er niet uit? Bel met Maarten (06 1590 3980) of Jan-willem (06 247 347 29)

 

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkelijk Centrum Emmaüs
Laan der Verenigde Naties 94
Ede, 6716 JE Nederland

Organisator

Emmaus Ede
Telefoon:
0318 636252
E-mail:
info@emmaus-ede.nl
Website:
www.emmaus-ede.nl