Paaskaars 2024

      Geen reacties op Paaskaars 2024

Ook dit jaar is het in Emmaus mogelijk om huispaaskaarsen te kopen. Net als eerdere jaren komt er weer een bestellijst in de hal te hangen en dan worden de kaarsen geleverd voor Pasen. Wil je een gelijke kaars als de paaskaars in Emmaus kies dan voor de levensboom, een kaars met een groen wasreliëf. Volgens de ontwerper van dit reliëf heeft de levensboom in de bijbel meerdere symbolische functies. De christelijke Openbaring van Johannes noemt “een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”, een heilige stad Jeruzalem die vanuit de hemel neerdaalt. In het midden van de stad stond een levensboom. In bijbelboek Spreuken staat de boom symbool voor Wijsheid. Wij vonden deze boom ook een prachtige verwijzing naar onze Groene Kerk.

De lijst komt er op zondag 4 februari en de volgende zondagen te hangen.

groet Freek Rohn

06 40808777

>freekrohn@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.