Tips voor thuiszitters

      Geen reacties op Tips voor thuiszitters

(via Harrie Breuker)

De keuken in

Je moet natuurlijk toch eten al die weken. En als de buuf niet dagelijks met een pannetje soep en stamppot langskomt, is de verleiding groot om de bezorgchinees of een andere fastfoodkoerier te laten komen. Maar dat is wel ongezond en duur.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf blijven koken! Sla ingrediënten in bij de (bezorg)supermarkt. Online staan recepten zat, ook heel ingewikkelde wanneer je een uitdaging zoekt, maar ken je bijvoorbeeld ook de historische recepten van www.podgront.nl? Ze worden allemaal via een podcast uitgelegd.

Klussen in huis of tuin

Boenen, schrobben, stofzuigen en poetsen… Niets is fijner dan een opgeruimd huis, zeker nu je er zo veel tijd in doorbrengt. Is alles weer spic en span? Dan is het nu eindelijk eens tijd voor die klusjes die je al weken hebt uitgesteld. Je hebt nu namelijk wél die tijd! Zet die ene kast eindelijk in elkaar, of repareer die piepende deur waar je je zo aan ergert. En vergeet ook je tuin niet.

Vergeet niet sociaal te zijn

Mensen zijn sociale wezens; door interactie met anderen houden we ons psychologisch gezond. En hoewel het misschien lastiger lijkt om sociaal te zijn, helpt technologie om je vrienden en familie toch regelmatig te spreken. Hou een digitale borrel, quizavond met je familie of bel je ouders eens wat vaker.

Doe niets

Je hoeft niet altijd meer en beter te presteren, kan een groot inzicht zijn. Doordat je een stapje terug doet, kun je beter nadenken waar je heen wil met je leven, wat je zou willen doen qua werk en studie. Durf aan jezelf toe te geven dat je even niets nuttigs aan het doen bent. Na de quarantaine zul je je leven snel genoeg op kunnen pakken en snakken naar de tijd dat je gewoon even niets kon doen.

Luister naar interessante podcasts

Altijd al eens iets willen weten over een bepaald onderwerp? Zoek op internet naar sites met podcasts, je zult vele interessante onderwerpen tegenkomen. Of ga eens grasduinen op www.ted.com, waar je een snoepwinkel aan onderwerpen op allerlei gebied kunt vinden.

Virtueel museumbezoek

Er is een aantal musea begonnen met een virtuele tour. Bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Zo kun je uit je luie stoel cultuur snuiven! Zoek de websites van musea eens op en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.