Amnesty International schrijfacties in Ede in december 2019

Tussen 20 november  “Dag van De Rechten van het Kind” en 10 december  “Dag van De Rechten van de Mens” wordt overal in Nederland aandacht gevraagd voor deze rechten door schrijfacties voor gerechtigheid voor gewetensbezwaarden.

De mensenrechten komen wereldwijd steeds meer onder druk te staan. Tijdens de schrijfactie Write for Rights 2019 vraagt Amnesty mensen in de hele wereld om brieven te schrijven voor kinderen, jongeren en volwassenen. We doen dit om hen te ondersteunen, kracht te geven en het mogelijk te maken om te blijven durven waar anderen tekortschieten.

Dit jaar staan in Ede in december weer op verschillende plaatsen de schrijftafels klaar.
U bent onder meer welkom op:

zaterdag  7 december  van 10:00 tot 16:00 uur

      * in de Bibliotheek Cultura-Stadspoort,  Stadspoort 27 & 28,  6716 RH  Ede

zondag  8 december  na de diensten:

       * in kerkelijk centrum Emmaüs van 12:00 tot 13:00 uur,  Laan der Ver. Naties 94,  6716 JE  Ede

Tijdens de schrijfacties kunnen brieven worden geschreven aan verschillende regimes. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het lot van vaak jonge gewetensbezwaarden, strijders voor de rechten van de mens, LHBTI, het milieu, enz. Ook kunt u een handtekening zetten op een lijst waardoor de betreffende brief wordt ondersteund. Er zijn bovendien groetkaarten om gevangenen een hart onder de riem te steken. Voor kinderen is er de mogelijkheid om kaarten te kleuren. Die worden dan naar de gewetensbezwaarden zelf gestuurd. De teksten van de brieven en voor de kaarten zijn opgesteld door Amnesty International Nederland.

Wij nodigen u van harte uit op een van de locaties.

Werkgroep decemberschrijfactie Ede

www.amnesty.nl/schrijfmarathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.