Passie 2019

      Geen reacties op Passie 2019

Op vrijdag 19 april, Goede Vrijdag, wordt er in Ede opnieuw een Passie gehouden, geïnitieerd door de Raad van Kerken en georganiseerd door de Beatrixkerk (PGE) , de R.K. Titus Brandsma Parochie, de Kleopas gemeente (HGE) en Kerkelijk Centrum Emmaüs.

De Passie begint met een stille tocht vanaf de R.K. St. Antoniuskerk aan de Stationsweg 112 en zal via de Beatrixwijk gaan naar de Beatrixkerk, Beatrixlaan 54. Nadat het kruis is neergezet in de kerk zal de viering plaatsvinden. Voorganger in de dienst is ds. Theo Pieter de Jong van de Beatrixkerk.

Aan de hand van een aantal kruiswegstaties hoort u het lijdensverhaal van Christus, maar ook wordt het huidige lijden aan de hand van beelden hierbij betrokken.  Het oude verhaal zal klinken in tekst en muziek. Een intens verhaal, dat ook nu nog grote zeggingskracht heeft.

Voor de muziek wordt medewerking verleend door het koor In Between o.l.v. Myra van der Jagt en er wordt verder gezonden door: Paula Vos, Rebecca Wielstra, Menno Sportel en Stijn Luiten. De begeleidende band bestaat uit: Dik van Oeveren,  Wijbe Abma, Rob Kamperman en Jeroen de Zeeuw.

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de tocht. Deze begint om 20.30 uur bij de Antoniuskerk  en de viering vindt plaats om 21.00 uur in de Beatrixkerk.

Voor mensen die niet in staat zijn om deze tocht mee te lopen zal de kerk open zijn vanaf 20.15 uur, zodat zij via de beamer (live-stream) de tocht mee kunnen maken.

Wilt u (als deelnemer) onderweg helpen het kruis te dragen, dan is daar mogelijkheid voor.

Namens de werkgroep,

Erna Hulstein
w.hulstein3@upcmail.nl
Tel. 0318-630644

Rita Aelbers
ritaaelbers@hetnet.nl
Tel. 0318-625188

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.