Kunst in de Kerk – project “Wording”

      Geen reacties op Kunst in de Kerk – project “Wording”

We nodigen u uit om zaterdag 15 september om 16:30 uur bij de opening van een nieuwe expositie in EMMAÜS onder het motto “WORDING” aanwezig te zijn.

Deze keer hebben we werk bij elkaar gezocht van 3 kunstenaars, die alle drie zijn aangesloten bij www.Artway.eu, een organisatie die makers van Hedendaagse Religieuze Kunst op die website verzamelt.

We proberen het thema “WORDING” via diverse kunstvormen vanuit verschillende gezichtspunten te benaderen. “Wording” als bron van het leven op aarde, beelden die met Genesis te maken hebben. “Wording” als persoonlijke bron van leven. “Wording” als toekomst? Hoe ieder die ook kan bezien.

De 3 kunstenaars zijn:

  • Hannelieke van de Beek. Zij woont en werkt in Leersum in een stille omgeving en mooie natuur die haar inspireren. In haar omgeving gaat ze vaak op zoek naar allerlei onderdelen en materialen, vaak weggegooid of achtergelaten. Daarin vindt zij vormen die haar weer op nieuwe gedachten en ideeën brengen. Zij bewerkt en omkleedt die materialen vaak met textiel en ze brengt haar gedachten er op over met naald en draad, zowel met de hand als met de machine, in vele kleuren en dessins. Op afstand lijken haar werken de mooiste foto’s te zijn, maar het is vrijwel allemaal textiel en andere materialen, kunstig vorm gegeven. Zij geeft hiermee aan die vormen en beelden diepere lagen en gedachten mee.
  • Feico Hajonides. Hij woont en werkt in Voorstonden bij Brummen in een collectief – Atelier Organische Beeldhouwkunst – van diverse kunstenaars, die als gemeenschappelijk belang het gebruik van een bronsgieterij hebben. Hij werkt met zijn – veelal grote – ontwerpen soms jaren vooruit voor diverse opdrachtgevers, vaak in monumentale objecten. Maar hij wilde voor deze expositie diverse werken uit zijn eigen voorraad beschikbaar stellen.
  • Marleen B. Berg. Zij woont en werkt in Zeist met atelier en computers voor haar grafische ontwerpen in haar woonhuis. Zij werkt vooral met dunne koperplaat, email en graveerstift. En met dun vlaggendoek, waarop haar grafisch werk wordt afgedrukt.
    Zij brengt vooral historische teksten, symbolen, gebruiken en figuren via deze eigentijdse technieken opnieuw onder de aandacht. De kunstwerken van bewerkte koperplaat worden vaak voorzien van een stevige houten omranding.

We gaan – bijna 30 – werken van deze kunstenaars rondom in de kerkzaal van Emmaüs ophangen en de driedimensionale beelden op sokkels neerzetten. 2 grote doeken van Marleen Berg hangen aan het hoge plafond vooraan met veranderende belichting vanuit de hoge ramen.

De expositie wordt op zaterdagmiddag 15 september om 16:30 uur geopend in de kerkzaal. U bent daarbij van harte welkom. De bijeenkomst zal tot ca. 17:30 uur duren.

Op zondag 16 september is de Startzondag in EMMAÜS. Jan Peter Prenger zal daarbij aan deze expositie aandacht besteden.

We hopen dat ook dit project het gesprek over de relatie tussen Kunst en Kerk zal aanmoedigen.

Als er nog suggesties bij u leven, kunt u altijd uw voorstel bij de secretaris bezorgen. Het adres staat hieronder.

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep,
Theo Boessenkool, tel. 637679, Adamsdreef 213
e-mail: t.boessenkool@wxs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.